Anasayfa > Kurumsal > Medeniyet Pınarları 2017 Yılı Programı

PINAR EĞİTİM KURUMLARI

MEDENİYET PINARLARI PROGRAMI

Medeniyet Hira’dan doğan nurun Yesrib’e taşınmasıyla  başlayarak, Medinetü'l-Münevvere de hayat bulmuş ve tüm yerleşim birimlerine örnek olmuştur.  Oku emriyle karanlıklardan aydınlığa inşa edilen medeniyette eğitim kurumları büyük önem arz etmekteydi.  Peygamberimizin Mekke’den, Medine’ye hicretinden sonra yaptığı ilk işlerden birisi, Mescid-i Nebevî’nin yanına yaptırdığı “Suffa” isimli eğitim kurumu idi. Mescid-i Nebi’deki ilim faaliyeti sonraki camilere de örnek olmuştur. Pek çok yerde camiler bir ilim merkezi haline gelmiştir. Mısır’da bulunan Amr camisi ve Ezher camisi, Şam’da bulunan Emeviye camii, Bağdat’ta bulunan Mansur camisi bu türün en seçkin örnekleridir. Endülüs’teki Kurtuba camii sadece Müslümanlara değil pek çok Avrupalıya da ilim irfan yuvası olarak hizmet etmiştir. İslam eğitim kurumlarından en etkili ve yaygın olanı şüphesiz medreselerdir. medreseler, dini ilimler başta olmak üzere tıp, astronomi, matematik ve diğer ilimlerinde okutulduğu eğitim merkezleridir.  İslam medeniyetinin eğitim kurumlarından dünya çapında bilginler yetişmiş; İslam medeniyetine ve insanlığa büyük katkılar yapmışlardır.

Sevgi Bilgi ve merhametle dünyayı aydınlatan bu insanlar

Dünyanın en büyük tıp alimi  İbn-i Sina

Sıfırı ilk kez kullanan, matematik alimi Hârizmî

Büyük keşifler yapan astronomi alimi Battanî

Sibernetiğin kurucusu ilk robotu yapan büyük alim El-Cezeri

Atomun parçalanabileceğini keşfeden kimya alimi Câbir bin Hayyan

Mikrobu ilk tanımlayan alim Akşemseddin

Piri Reis, Birûni, Mimar Sinan, ve daha nice alimlerle keşifler gerçekleştirdiler.

İslam medeniyetinin yetiştirdiği büyük bilim insanlarını kendilerine örnek alan ve geleceğin teminatı olan öğrencilerimizin ilim, irfan ve hikmet pınarlarından beslenerek hazırladığı Medeniyet Pınarları programları okullarımızda 10.05.2017-22.05.2017 tarihleri arasında velilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Okullarımızda gerçekleştirilen Medeniyet Pınarları programları sonrası 24.05.2017 tarihinde Pınar Eğitim Kurumları Yenimahalle Kampüsü Yunus Emre Kültür Salonunda öğleden sonra final programı; 10. Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Zafer Alper, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ve birçok bürokratın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Büyük ilgi ile izlenen Medeniyet Pınarları programında konuşma yapan Diyanet İşleri 10. Başkanı Lütfi Doğan, Pınar Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Bulut’a bu güzel programdan ötürü teşekkürlerini bildirdi ve programda görev alan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik etti.

Facebook'ta Takip Et Twitter'da Takip Et RSS Servisi
Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yeşilay Caddesi No:36 Yenimahalle / Ankara Telefon: (312) 332 42 00 (05) - Faks: (312) 332 42 08 - E-Posta: bilgi@pinarkoleji.com

Web Tasarım Teknobay