Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler

Okullarımızda her yıl geleneksel olarak hazırlanan bilim, kültür ve proje şenliği misafir okulların da katılımlarıyla gerçekleştirilir. Öğrencilerimizin ve misafir okullardan gelen öğrencilerin birbirinden ilginç ve özgün projeleri, ikramlar eşliğinde ziyaretçilere sunulur. Her dersten projeler hazırlayan öğrenciler kendi projelerini gelen ziyaretçilere tanıtıp projelerinin nerelerde ve ne şekilde kullanılabileceği ile ilgili bilgiler sunarlar. İlkokul, ortaokul ve liselerimizde okuyan her öğrenci eğitim öğretim yılı boyunca en az bir proje görevi alır.

Ayrıca öğrencilerimiz danışman öğretmenlerinin desteğiyle şenlik alanında birbirinden ilginç deneyler (roket fırlatma, sıvı üzerinden batmadan yürüme, elips bilardo masası, zeka oyunları, kimyasal deneyler vs.) yaparak geleceğin bilim adamları olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedirler. Belli alanlarda dereceye giren öğrenciler ziyaretçilerin huzurunda okul yönetimi tarafından ödüllendirilirler.