Etüt ve Kurs Sistemi

Öğrenci başarısını hedefleyen ve öğrencimizi başarıya götürecek bir eğitim anlayışını kendisine hedef edinmiş bir kurum olan Pınar Eğitim Kurumlarında etüt sistemimiz okullara göre şu şekilde planlanmıştır;

İlkokullarımız:

Hafta içi ve hafta sonu soru çözümleri ve etüt sistemiyle öğrencilerimizin tam öğrenme modeline göre özellikle eksik oldukları kazanımları pekiştirmek adına takviye çalışmalar yapılır.

1-Öğrencilerimizin akademik başarısını canlı tutma adına 4. sınıflarda 4 kazanım tespit sınavı uygulanır. Bu sınavların kazanımlarına göre öğrencilerimizin eksikleri tespit edildikten sonra, öğrencimize bu alanda takviye çalışmaları uygulanır. Konu eksiği olmayan öğrencilerimize de bol soru çözümlü takviye etütleri yapılır. Aynı zamanda 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerimize de ünite sonu izleme testleri uygulanır ve takviye çalışmalar yapılır.

2-Cumartesi günleri, öğrencilerimiz 2 ders saati etüt dersi ve 2 ders saati de sosyal kulüp çalışması yaparlar.

3-Pınar K12 otomasyon programında yer alan uzaktan eğitim programımızla öğrencilerimiz fen bilgisi ve matematik branşlarının ders videolarını istedikleri zaman sınırsız izleyebilirler.

Ortaokullarımız:

Hafta içi ve hafta sonu genel takviye programları, soru çözümleri ve etüt sistemiyle öğrencilerimizin tam öğrenme modeline göre okul sınavlarına ve TEOG’a hazırlanmaları noktasında etkin bir öğretim hizmeti sunulmaktadır. Hafta içi ve hafta sonu genel etüt sistemimiz şu şekildedir;

• 1- Öğrencilerimizin akademik başarısını canlı tutma adına 5. sınıflarda 5, 6 ve 7. sınıflarda 6 kazanım tespit sınavı uygulanır. Bu sınavların kazanımlarına göre öğrencilerimizin eksikleri tespit edildikten sonra, öğrencimize bu alanda takviye çalışmaları uygulanır. Konu eksiği olmayan öğrencilerimize de bol soru çözümlü takviye etütleri yapılır.
  • 2- 8. sınıf TEOG hazırlık grubu öğrencilerimize toplamda 18 kazanım tespit sınavı uygulanır. Bu sınavların kazanımlarına göre öğrencinin eksikleri tespit edildikten sonra bu alanda takviye çalışmaları yapılır. Konu eksiği olmayan öğrencilerimize de bol soru çözümlü takviye etütleri yapılır
  • 3- 8. sınıf öğrencilerimiz için haftada 3 akşam after school (akşam okulu) sistemi uygulanır.
  • 4- 8. sınıf TEOG hazırlık grubu öğrencilerimize 1. ve 2. Dönem sınavları öncesi; Kasım ve Nisan aylarında birer ay akşam soru çözüm kampları yapılır.
  • 5- Cumartesi günleri 5 ve 6. sınıf öğrencilerimize ikişer ders saati, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimize ise dört ders saati takviye programlar uygulanmaktadır.
  • 6- Pınar K12 otomasyon programında yer alan uzaktan eğitim programımızla öğrencilerimiz fen bilgisi ve matematik branşlarının ders videolarını istedikleri zaman sınırsız izleyebilirler.

Liselerimiz:

Alanında uzman öğretmenlerimizle hafta içi ve hafta sonu genel takviye programları, soru çözümleri ve etüt sistemiyle öğrencilerimize tam öğrenme modeline göre özellikle YGS ve LYS’ye hazırlanmaları noktasında etkin bir öğretim hizmeti sunmaktadır. Hafta içi ve hafta sonu genel etüt sistemimiz şu şekildedir:

• 1. ÖSYM’in uyguladığı YGS ve LYS’ye hazırlık çalışmaları doğrultusunda yoğun kurs programları uygulanır.
  • 2. ÖSYM’in uyguladığı YGS ve LYS’ye hazırlık çalışmaları doğrultusunda, 11. sınıf öğrencilerimize ayrıca yaz okulu programı uygulanır;

Sayısal Sınıflar

Eşit Ağırlık Sınıfları

20

Geometri

Geometri

Fizik

Kimya

Coğrafya

12

Biyoloji

Toplam

80

Toplam

80

• 3. Okulumuzda ölçme birimimiz tarafından 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik; Milli Eğitim Bakanlığının paylaşmış olduğu kazanımlara göre yıl içinde altı adet Üniversiteye Hazırlık Sınavı (ÜHS) uygulanarak öğrencilerimizin akademik başarıları takip edilmektedir.
  • 4. Okulumuzda ölçme birimimiz tarafından 12. sınıf öğrencilerine yönelik 20 YGS ve 20 LYS denemesi olmak üzere yıl içinde toplamda 40 adet deneme sınavı uygulanarak öğrencilerimizin üniversite sınavına yoğun bir deneme sınavı eşliğinde hazırlanmaları sağlanır.
  • 5. 11. sınıflarda haftada en az 6 saat YGS-LYS çalışmaları yapılmaktadır.
  • 6. Pınar K12 otomasyon programında yer alan uzaktan eğitim programımızla öğrencilerimiz fizik, kimya, biyoloji ve matematik branşlarının ders videolarını istedikleri zaman sınırsız izleyebilirler