Güzel Ahlakın Sağlanması

Pınar Eğitim Kurumları olarak üç önemli taahhüdümüzün ilki olan değerler eğitimi taahhüdümüzle;

Okullarımızın her birinde her ay bir değer bürünür, öğrencilerimizin tertemiz zihinlerine.

• İlim der, okumanın önemi ile başlar.
  • Temizlik ile her türlü onları etkileyecek hem fiziksel hem de ruhsal olumsuzluklardan arınırlar.
  • “Namaz dinin direğidir.” bunu bilerek küçük yaşta ibadete sarılırlar.
  • Sorumluluk, ödev yapmaktan, anne babaya karşı tavra kadar her şeyi kapsar bilirler.
  • Ufacık bir kermes ile yardımlaşmayı öğrenirler.
  • Edep insana ne güzel yakışan bir şeydir.
  • Okulumuzda edep hüküm sürsün isteriz her yerde.
  • Örnek insan, en büyük rehber Hz. Muhammed (SAV)’i tanıyarak peygamber sevgisini kazanırlar.
  • Teslimiyetle huzur bulur,
  • Tevekkül ve sabırla imanlarını kuvvetlendirirler…

Ve tüm bu değerler “OKUMAYA DEĞER” dergisinde hikayeler, örnek olaylar, fıkıh köşeleri ve de öğrencilerimizin şiir, resim, yazı gibi katkılarıyla içinde oldukları Pınar Çocuk Kürsüsü ve Çağlayan Genç kürsüsü ile dergi haline gelerek kalıcı birer eğitim materyali oluşur.

Öğrencilerimize ahlâkî yönden her katkı tartışılmaz bir değerdir.