Açıklama: http://pinar.k12.tr/uploads/image/tarihce6.jpg

Havası sevgi suyu bilgi olan Pınar Eğitim Kurumlarında insanlık için pekiyi bir geleceğin temelleri atılır. İnsanoğlunun bu güne kadar geliştirip kazandığı değerler, geleceğin sahipleri olan çocuklarımıza ve gençlerimize okullarda öğretilir. “Pınar ve Çocuk” yan yana geldiklerinde bütün güzellikleri çağrıştıran iki kelime. Pınar hayatın vazgeçilmezi olan suyun kaynağı olduğu gibi çocuk da hayatın kaynağıdır. İnsanın, ailenin ve toplumun başlangıcı çocuklardır. Çocuk bir umuttur. Gelecek onun şahsında hayallenir. Geçmişin birikimleri ona okullarda kazandırılır. İnsandaki değişim ve gelişimin en canlı izlendiği dönem çocukluk dönemidir. Gençlik, çocuklukla olgunluk döneminin kavşak noktasıdır. Beyefendi, hanımefendi olma yolunda davranış geliştirildiği, duruş sergilendiği, ilkelerin ortaya konduğu dönemdir. Dünün çocuğu, bugün artık kendini tanıyıp bilmiş, ergen olmuş, sorumlu kul olma noktasına ulaşmıştır. Gençlik döneminde insan; canlıdır, hareketlidir, heyecanlıdır, güçlüdür, dinamiktir. Yüksekten akan çağlayan gibidir. Gücünden kuvvetinden, hızından istifade edilebilirse enerji olur, ışık saçar, karanlıkları ortadan kaldırır, aydınlığın hâkimiyetini kurar. Pınar Eğitim Kurumları okullarının isimleri belirlenirken insandaki bu değişim ve gelişimler göz önünde tutulmuştur. Okul öncesi okullarının adı DAMLA, ilkokul ve ortaokullarının adı PINAR, liselerinin adı da ÇAĞLAYAN olarak belirlenmiştir. Yavrularımız; Damlalar gibi okul öncesinde bir araya gelmekte, Pınarların kaynamasına kaynaklık etmekte, saflığı ve temizliği ile hayatın tüm güzelliklerini doya doya yaşadıkları öğretimlerini Pınar İlkokulu ve Ortaokullarında sürdürmekte, ergenliğin canlılığını ve hareketliliğini yaşadıkları dönemde ise Çağlayan Liselerimizde eğitimlerini almaktadırlar. Eğitim, hayatımızın her alanına uzanan sevgi ve sabırla beslenen uzun bir yoldur. Bizler de Pınar Eğitim Kurumları olarak sevgi bayrağını elimize alıp en değerli varlıklarımız çocuklarımızın ve gençlerimizin peşinden bu güzel eğitim yoluna baş koyduk. “Damladan Okyanusa” yolculuğumuzda; “Bugün Kendini, Yarın Dünyayı Yönet” söylemini kendine şiar edinerek gelecekte; bilginin, erdemin, güvenin, doğruluğun Pınar’ı olacak örnek şahsiyetleri bu günden Pınar’da yetiştirme gayreti içinde olmanın ve öğrencilerinin başarısı ile üstüne düşen sorumluluğu yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Tüm uğraşımız Pınar’lı olmanın hakkını vermek ve geleceğin şefkat örneği annelerini, güven unsuru babalarını, adaletli yöneticilerini, insanlığa ışık tutacak bilim adamlarını, icat edilmeyi bekleyen onlarca buluşu ortaya çıkaracak mucitlerini, tarihe yön verecek örnek şahsiyetleri, özetle her tür iyinin güzelin pınarını yetiştirmek dileğiyle.