KANTİN VE YEMEKHANE

Pınar Eğitim Kurumlarının yemek hizmetleri okul binalarında bulunan mutfaklardan yürütülmektedir. Mutfaklardaki hazırlık
ve pişirme işleminden servise kadar geçen her aşamada temizlik ve hijyenik koşullara son derece dikkat edilmektedir. Yemekhanede çalışan personelin rutin olarak sağlık kontrolleri (portör ve akciğer) yapılmaktadır. Yemekler günlük olarak okullarımızın mutfaklarında hazırlandığı için malzemeler de ona göre günlük olarak gelmektedir. Mutfaklarımızda pişirilen yemekler servis arabasıyla yemekhanedeki benvaride sıcaklığını muhafaza etmekte ve servisin sıcak olmasına özen gösterilmektedir.

Yemeklerimiz diyetisyen tarafından öğrencilerdeki yaş grubu ve çalışan personel dikkate alınarak kalori hesapları yapılmış olup damak zevklerine uygun olarak hazırlanır. Okulumuz yöneticileri, çalışan personel ve öğrencilerimiz aynı ortamda aynı yemeği tüketmektedirler. Anaokullarımızdaki tüm öğrencilerimize sabah kahvaltısı ve ikindi kahvaltısı, ilkokullarımızdaki isteyen öğrencilerimize sabah kahvaltısı sunulmaktadır.

Öğrencilerin yemeğe giriş saatleri okul idaresi tarafından planlanmakta olup öğrencilerin en rahat biçimde yemeklerini yemeleri sağlanmaktadır. Okullarımızda özel kantin alanları mevcuttur. Buralarda da öğrencilerimizin gelişimini olumsuz etkileyecek (cips, asitli içecekler, hamburger vb.) ürünler satılmamaktadır. Su, süt, ayran, meyve suyu, çikolata çeşitleri, bisküvi ve çeşitleri zaruri kırtasiye malzemeleri gibi ürünler satılmaktadır.