Kurucumuzun Mesajı

OKULLAR;

Okullar; toplumların geleceklerinin şekillendiği yerlerdir. Okullar, toplumun şah damarıdır.

Okullar; atık maddesi olmayan, çevreyi kirletmeyen, ham maddesi insan, ürünü hanımefendi, beyefendi olan fabrikalardır.

Okullar; annelerin sevgi çiçeklerinin açtığı, babaların geleceğe ait umutlarının yeşerdiği, öğretmenlerin tüm güzellikleri ve iyilikleri aşılama imkânı buldukları bahçeleridir.

Okullar; sevgi ipliklerinden gönül halılarını dokuyan tezgâhların bulunduğu atölyelerdir.

Okullar; et ve kemikten olan cisimleri kalemle yontan, incelten, düzelten; çamurdan olan cismi hanımefendi beyefendi haline koyan sanatkârların sanatlarını icra ettikleri salonlardır.

Okullar; her biri bir âlem olan, içinde sayısızca cevheri barındıran öğrencilerin kabiliyetlerinin keşfedildiği laboratuarlardır. Eşyanın hakikatine ulaşmak için yolculuğa çıkılan istasyonlardır.

Okullar; başlangıçtan beri akmakta olan zaman çeşmesinin son suladığı bahçedir. Kıyamete kadar devam edecek geleceğin ilk adımının atıldığı yerdir. Geçmiş ve gelecek okulda buluşur, tanışır. Geçmiş, tecrübesini birikimini geleceğe emanet eder. Gelecek azığını, geçmişten okullarda alır.

Geleceğin şekillendiği okullar arasında yer alan Pınar Eğitim Kurumları PEK iyi bir gelecek için yaptığı çalışmaları her geçen gün geliştirerek sürdürmektedir.

En kıymetli varlığımız olan çocuklarımızın eğitim-öğretim yaptıkları mekânlar çocuklarımıza verdiğimiz önemin göstergesi olarak tasarlanmaktadır. Okullarımızda istihdam edilen personel her yönü ile yetişmekte olan yavrularımıza örnek olma niteliğinde olan bireylerden seçilmektedir.

Öğretmenlerimiz, öğrencilerinden ne istiyorlarsa onları sözden evvel davranış olarak ortaya koyan model eğitimcilerdir.

Pınar’da olmak mutluluk kaynağımız olsun diyor, öğrencilerimiz aile yuvalarından mutlu olarak geldikleri okullarından, mutlu bir şekilde evlerine dönsünler. Hiçbirimiz yaşadığımız anı yeniden yaşama fırsatını yakalayamayacağız. Yavrularımız içinde yaşadıkları anı mutlu yaşasınlar. Kendileri, aileleri, ülkeleri için yararlı işler yapmaktan mutluluk duysunlar. Çalışmaktan yorulan değil, zevk alan bireyler olsunlar. Yavrularını Pınar’a kaydettiren anneler, babalar en iyi aile modeli olsunlar, çünkü insanın yetişmesinde ailenin yerini dolduracak başka bir kurum bu güne kadar geliştirilememiş ve bundan sonra da geliştirilemeyecektir.

En iyi ailelerin güzel çocukları en iyi okullarda yetişsinler. Pınar en iyi okulların en iyilerinden olsun.

Her şey, yarının bugünden daha iyi olması için…

Pınar'ın başından herkese sevgiler, selamlar.

Ali BULUT
                                                                                                                                      Pınar Eğitim Kurumları Kurucusu